BRAVČOVÉ V KONZERVE

Dáme mäso do konzerv?.......pýta sa môj otec
Určite áno.......odpovedáme

Sobota,
9.00 stretko v chalúpke vo dvore,
rýchle rozdelenie úloh 
..... začíname.


Oheň.

Umývam a utieram konzervy,
otec krája bravčovinku,
manžel pripravuje zatváračku. 



 V kotli buble voda.

Mäso pekne odpočíva v konzervách,
môže sa zatvárať.



Zatvorené a pripravené
môžeme variť


Mäso z konzervy vlastnej výroby
je velice chutné a vydrží dlhú dobu.
A hlavne...
vieme čo jeme :-)


Tak takto som sobotienku prežila ja,
a ako Vy???

DOVIDENIA

Pozdravuje Vás 
jazmínna


13 komentárov:

  1. tak to áno.....aj ja rada viem čo jem...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne tak Jani,treba vedieť čo jeme.v dnešnej dobe je to velice ťažké,preto domáce je domáce.pozdravujem.papa

      Odstrániť
  2. Tyyjooo,jsem asi jako z vesmiru,ale vubec jsem netusila,ze krom zavarovacek se takto daji zakoupit i konzervy s vickem,ktere jde takto zadelat.To je super,my maso vzdy zavarovali ve sklenicih,ale to spise jen tak na hory na lyzovacky.Ale kdo je ma rad bezne,tak ja bych si tedy v obchode masovou nekoupila,tudiz je toto super zpusob,parada.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj Kati.hej,hej konzervy sa bežne ešte v dnešnej dobe dajú kúpiť.mám rada tento spôsob uchovávania mäsa,je to praktické ako píšeš na cesty ale aj ako rýchla večera :-).pekné popoludnie,jazmínna

      Odstrániť
  3. Ahoj Jasmína, ja tiež čumím, nieže som nevedela ,že sa dajú konzervy kúpiť, ale kde kúpim taký stroj a kúpim vôbec v dnešnej dobe ??? No o domácich produktoch je zbytočné debatovať, určite by som si takéto vyrobil aj ja !!! Vyrobila si prekrásne nálepky aj oči jedia ,moja sobota a nedeľa bude dúfam čoskoro na blogu ,pretože foto materiál mám ,len PC si išlo cez víkend odpočinúť k opravárovi, ale aby som ťa nalákala :D tak napíšem, že som dokončila Aničke renováciu nábytku ..po roku !! upiekla poťahivanú tortu a ušila morské textilné hračky podľa Tildy ..tak verím, že aj ty nakukneš pa E.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Erika,ten stroj už asi nekúpiš...ale ktovie.ten náš je už veterán,no stále slúži.ďakujem za pochvalu.teším sa na nový príspevok o renovácií,juchu...a pc si tiež veruže potrebuje oddýchnuť,daj mu čas :-).pekný deň,jazmínna

      Odstrániť
  4. Vrátila som sa v čase o 40 rokov späť. Takto sa to kedysi u nás na zabíjačke robilo. Dodnes si pamätám chuť tohto mäska :-)
    Dnes už ani neviem, kde ísť do obchodu, všade je to samý odpad a každý sa snaží čo najšikovnejšie zákazníka oklamať, no a hlavne zbohatnúť. J.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka,vo všetkom s Tebou súhlasím.ako malá som každoročne absolvovala zabíjačku u tety na dedine,veľmi som to mala rada.dnes je dobá iná a zabíjačiek už pomaly ani nieto.nebývam na dedine,no aj na predmestí sa dajú robiť takéto mňamky.mrobíme domáce mäsové produkty na etapy ako sa nám chce,klobásky,jaternice,oškvarky.vždy si spomeniem na detstvo.pa

      Odstrániť
  5. Tak na túto dobrotu je ten prístroj:) Ako malá si spomínam, že keď sme robili zabíjačku, tak sa okrem iných dobrot robili aj domáce konzervy, to boli časy :)
    Víkend sme mali babskú jazdu, ja a moje dve malé ochechule na chalupe a večer som pri krbe plietla, a cez deň dobiehali učivo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) veru,veru na konzervyčky .takže babská jazda ako sa patrí.videla som superné návleky čo si uplietla,no tie sú parádne.pozdravujem Vás ochechulky :-),ahoooj

      Odstrániť
  6. aaaaa moj manzel mi to hovoril ze je to na konzervy...a ja som mu neverilaaaaa :)))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vííídiš Zuzka :-).ale to neva,ja Ti ďakujem za Tvoj tip na fb.pozdravujem

      Odstrániť
  7. Radšej som sa nepokúšala hádať, nemala som ani paru o tom, čo by to mohlo byť, tak teraz len čumím. Ale - dobrý patent!!!
    Mäsko bude určite chutné:)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť