pele-mele I.

Dnešné pele-mele bude viac o fotkách, ako o písmenách. Nafotila som niekoľko obrázkov, na ktorých sú veci šité, háčkované, patinované,nájdené a inak upravené.


v poslednom čase mi je zima na krk a ramená (asi to bude vekom), a tak som si uháčkovala "prehoz".
Je hrubý, príjemný a hrejivý.

Vešiak som našla pohodený v zbernom dvore. Bol v úbohom stave, svedomie mi  nedovolilo nechať ho tam.
Šmirgel, štetec, farba a je z neho fešák. Vrecko som si ušila na maličkosti, no ešte netuším na aké :-)). Je z ľanovej staručkej plachty po prababke.

Na kulaťák som sa chystala dlhý čas, ale vždy som si našla niečo iné. Ale pred časom som sa pustila do šitia. Šišôčky a tácku som priniesla z bazáru, stačilo ich trošku "napatlať" a je hotovo.

V staručkom ráme bolo pôvodne zrkadlo, no mojou nešikovnosťou sa pominulo. A zasa som ho upravila (ja tu patinu milujem). Prvý ciferník som dostala darom, no a ostatné sú z burzy. 

Tak aby toho nebolo málo, opäť rám zo zberného dvora a patina. Kúsok kartónu, tabuľová farba a krieda.


Pohodový začiatok nového týždňa Vám prajem.
 
lenka k.




2 komentáre:

  1. Leni, tolko krasnych veci, zahrnula si ma a neviem si vybrat ktory je krajsi. Tak zacnem pekne od zaciatku. Krkohrej a plecohrej ma krasnu farbu, taketo sede mysky ja mozem. Vesiak sice neviem ako vyzeral pred ale teraz je z neho elegan par excelance, a s tastickou si sa vyhrala, vidim tam aj vysivanie cervenou? V dobrom tisko zavidim vsetky bazarove ulovky, mas cit pre krasne veci. Cez vikend som vyrobila tiez napis na tabulu, ale na ten tvoj sa nechytam. Klobuk dole. Maj sa fajn. Renata

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten tabulový obraz je nádherný, super nápad!

    OdpovedaťOdstrániť