...sú typické pre toto ročné obdobie.
Dostali sme plný košík tých jedlých.
Nám s mužom chutia,
no junior ich nemôže ani cítiť :-).
Včera večer som ich upiekla
a pri telke sme maškrtili.
RECEPIS:
- gaštany umyjeme a vlhké dáme na plech
- vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov
- pečieme 30-40minút, kontrolujeme
Macko Gaštanko sa síce neusmieva,
ale je šťastný.
Teší sa z Vašich milých komentárov
ktoré ste zanechali na tomto blogu
:-).
Pozdravujem Vás a želám pekný večer.
lenka alias jazmínna
PRIPOMÍNAM,
ŽE EŠTE STÁLE U MŇA PREBIEHA SÚŤAŽ.
NEZMEŠKAJTE,LOSUJEM UŽ NASTÁVAJÚCU NEDEĽU.
Juj, pecene gastany ja milujem.. A uz som skusala aj varene, aj tie su dobre.. Ale pecene su pecene...
OdpovedaťOdstrániťčauko,čauko.o varených som ešte nepočula.dík za tip veruže vyskúšam.papa,jazmínna
OdstrániťHmmm, pečené gašťany. Občas si zájdeme do starého mesta na túto dobrotu, krásna vôňa a skvelá chuť, už sa teším aj tento rok :) Musím pochváliť pekné fotky.
OdpovedaťOdstrániťahoj Reni.u Vás v hlavnom meste také dobrotky predávajú,no u nás veruže ee.máš pravdu tá chuť a vôňa je báječná.pozdravujem,jazmínna
OdstrániťJazminnka,dekuji ti,uplne jsi mne pripomela ty krasne predvanocni chvile,kdy jsme chodily mestem a po trzich plne uzasnych remesel,jedli horke kastanky a popijeli vyborny svaracek.Doufam,ze i letos to takto bude,je to nadherna atmosfera.
OdpovedaťOdstrániťKatka ahoj.určite si aj tento rok užiješ tú fantastickú atmosféru a vôňu :-).inak,tiež sa teším na predvianočnú atmosféru.papa,jazmínna
OdstrániťMilujeme pečené gaštany. Len pripravujem inak. Najskôr povarím, potom narežem na šupke krížik a šup na panvicu opiecť. Chutia vynikajúco. &Lenka
OdpovedaťOdstrániťahoj Leni.ja som zabudla napísať v príspevku že sa musia narezať,uff.no pre mňa nová info,že sa povaria a opražia,vďaka.pozdravujem,jazmínna
OdstrániťTiež ich s manželom zbožňujeme a deti ich nemôžu ani cítiť a mimo sezóny si často kupujeme aj gaštanové pyré..tiež fajnotka.
OdpovedaťOdstrániťJana
Mnam mnam gastany mam moc moooc rada. :)
OdpovedaťOdstrániť